Kérastase en #SheDIDIT lanceren Power Talks om de Confidence Gap te dichten 

 • 1 op de 2 vrouwen voelen zich minder zelfverzekerd dan mannen. Dat wordt de Confidence Gap genoemd*.
 • Vrouwen met een mentor hebben 74% meer kans om zeer zelfverzekerd te zijn*.
 • Jongeren met een mentor hebben 130% meer kans om leidinggevende functies uit te oefenen**.
 • Vrouwelijke ondernemers met diverse achtergronden in België hebben vaak een beperkt netwerk of een netwerk dat niet erg gesteld is op hun ondernemerschap***.

De cijfers schetsen de harde realiteit dat vrouwen nog niet hun volledige potentieel ontplooien, en Kérastase wil hier verandering in brengen. Om de Confidence Gap te dichten lanceert het merk Power Talks. ​ Het wereldwijde flash mentoring programma is gebaseerd op het idee dat één krachtig gesprek een diepgaand en blijvend effect kan hebben om het zelfvertrouwen van vrouwen te boosten.

“Bij Kérastase gaat onze missie veel verder dan het verzorgen van haar, we willen zorg dragen voor vrouwen. We willen dat vrouwen zich sterk en zelfverzekerd voelen, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken in het leven en in hun carrière. Dit gaat we doen door middel van flash mentoring sessies met ons Power Talks x #SheDIDIT programma." ​
- Inez Hermes, Brand Business Leader Kérastase Benelux

Power Talks

Na een succesvolle start in de VS in januari 2023 met Step Up, zal Power Talks worden uitgebreid naar meer dan 10 landen, met als doel tegen 2025 meer dan 15.000 jonge vrouwen wereldwijd te ondersteunen.

Kérastases Power Talks, is een langetermijnprogramma ontwikkeld in samenwerking met NGO's. Het programma is gebaseerd op drie pijlers:

 1. Mentorschap om jonge vrouwen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten via korte, vaardigheden-gebaseerde sessies in samenwerking met non-profitorganisaties;
 2. Inspiratie, met krachtige evenementen om zelfvertrouwen op te bouwen en toegang tot inspirerende vrouwelijke figuren en rolmodellen;
 3. Training, waarbij Kérastase de ambitie heeft om samen te werken met LeanIn.Org om onbewuste vooroordelen op de werkplek aan te pakken en zelfvertrouwen te vergroten met de interne training "50 manieren om vooroordelen te bestrijden".

Op lokaal niveau heeft Kérastase een perfecte partner gevonden in #SheDIDIT, een non-profitorganisatie die zich richt op vrouwelijke ondernemers met een migratieachtergrond. Sinds 2018 helpt #SheDIDIT vrouwen hun ondernemersvaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en hun toekomst te vormgeven via het jongerenprogramma #SheDIDIT Youthrepreneurs, individuele bedrijfscoaching #SheMeansBusiness, een gedeelde conceptstore #SheHUB en communitybuilding.

Daarnaast heeft #SheDIDIT ook een Talent Pool, dit is het eerste platform voor ondernemende vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Een unieke database waar vrouwelijke ondernemers met trots hun passies en expertise delen. Je vindt er een grote diversiteit aan ondernemers, gepassioneerde vrouwen, jonge professionals en aanstormend talent.

Power Talks x #SheDIDIT

Vanaf heden worden de Power Talks ook uitgerold in de Benelux met het Power Talks x #SheDIDIT initiatief. Er worden gratis online mentorsessies aangeboden aan vrouwen tussen 18 en 35 jaar in de Benelux. Deze sessies, georganiseerd door én voor vrouwen, brengen vrouwelijke mentoren en mentees samen om zelfvertrouwen te versterken en professionele en persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Mentees kunnen flexibel deelnemen aan één of meerdere sessies. Het Engelstalige programma begint in oktober 2023 en heeft als doel tegen eind 2024 meer dan 150 jonge vrouwen te helpen, waardoor de Confidence Gap tussen mannen en vrouwen in de Benelux wordt verkleind.

“Door middel van mentorsessies willen we op een informele manier vrouwen helpen hun potentieel te realiseren, hun zelfvertrouwen te vergroten en de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om hun ambities waar te maken.” ​
- Lien Warmenbol, oprichtster van #SheDIDIT

Planning 2023

 • 19 oktober 2023: "Confident in Your Personality: Discover your Unique Gifts" door Amber Ansah.
  Amber Ansah zal de eerste mentorship sessie hosten over zelfvertrouwen. Ze is een content creator uit België en mama van twee meisjes die haar ondernemersleven aanvullen met liefde, licht en motivatie. Haar doel is om vrouwen te inspireren, hun natuurlijke schoonheid te omarmen en de best mogelijke versie van zichzelf te zijn.
 • 16 november 2023: "Confident in Money: Managing your Money Mindset"
 • 14 december 2023: "Confident in Your Purpose: Building a Life you Love"

Wil je zelf deelnemen aan Power Talks? Voor meer informatie, ga naar www.shedidit.be/powertalks of Kérastase.be of @shedidit.be /@kerastase_official op Instagram.


* Internationaal onderzoek van Kérastase (online interviews uitgevoerd door Scènes de Vie) bij meer dan 2.500 vrouwen in de VS, China, Brazilië, VK en Frankrijk, augustus 2022.
** Het mentoringeffect: Young People’s Perspectives on the Outcomes and Availability of Mentoring, 2014.
*** Women entrepreneurs with diverse roots in Belgium: Narratives about the impact of social expectations of formal in informal networks on running their businesses. Artevelde University of Applies Sciences. Sarah De Smet, Claire Maréchal, Karijn Bonne 2023.

Voor meer informatie, ga naar de press site van L'Oréal. ​
Kérastase media galerij.

Sophie Simons

Sophie Simons

Communications Advisor, oona